Rulada cu capsuni
o reteta de pe www.prajituria.ro
1/5 dintr-un cub de margarina Rama Maestro (50g)
4 oua
1/2 pahar cu zahar (125g)
3/4 pahar faina (130g)
1 lingurita rasa praf de copt (4g)
Umplutura:
600 g de capsuni
2 jeleuri de capsuni
Zahar pudra pentru ornare
1 Pregatiti aluatul. Separati galbenusurile de albus. Bateti
albusurile cu zahar pana la omogenizare. In continuare, amestecati
incet, apoi adaugati treptat ouale si faina amestecata cu praful de
copt. In cele din urma, turnati margarina Rama Maestro topita si racita
si amestecati usor cu o lingura.
2 Turnati aluatul in tava de 22x27 cm acoperita in prealabil cu hartie de copt. Intindeti-l uniform si coaceti-l timp de aproximativ 10 minute la 180°C.
3 Scoateti blatul copt si puneti-l impreuna cu hartia de copt intr-o forma de prajituri cu dimensiunea de 8x27 cm.
4 Pregatiti spuma de capsuni. Dizolvati jeleurile intr-un pahar cu apa fierbinte si lasati-le sa se raceasca. Amestecati jumatate din capsuni cu jeleul dizolvat.
5 Asezati capsunile ramase pe blatul din tava si turnati spuma de capsuni. Puneti prajitura in frigider pentru o ora pentru a se intari.
6 Acoperiti prajitura cu un blat de lemn si intoarceti-o invers. Intai scoateti tava si apoi hartia de copt. Presarati zahar pudra sau adaugati un topping de ciocolata inainte sa o serviti.
2 Turnati aluatul in tava de 22x27 cm acoperita in prealabil cu hartie de copt. Intindeti-l uniform si coaceti-l timp de aproximativ 10 minute la 180°C.
3 Scoateti blatul copt si puneti-l impreuna cu hartia de copt intr-o forma de prajituri cu dimensiunea de 8x27 cm.
4 Pregatiti spuma de capsuni. Dizolvati jeleurile intr-un pahar cu apa fierbinte si lasati-le sa se raceasca. Amestecati jumatate din capsuni cu jeleul dizolvat.
5 Asezati capsunile ramase pe blatul din tava si turnati spuma de capsuni. Puneti prajitura in frigider pentru o ora pentru a se intari.
6 Acoperiti prajitura cu un blat de lemn si intoarceti-o invers. Intai scoateti tava si apoi hartia de copt. Presarati zahar pudra sau adaugati un topping de ciocolata inainte sa o serviti.
No comments:
Post a Comment