Translate

Friday, May 1, 2015

Prăjitura Mozambic / Mozambic Cake


Prăjitura Mozambic
    o  reteta gasita pe www.a1.ro, pe care eu am modificat-o putin

INGREDIENTE:
100 g faina ( 5 linguri )
100 g ciocolata neagra
70 g unt ( o felie de 2 degete grosime )
70 g zahar tos ( 3 linguri )

 3 oua
1 praf de sare
1 lingurita esenta de rom


Crema de deasupra:
250 g branza de vaci ( branza dulce)

1 lingura smantana sau 2 de lapte
1 lingurita esenta vanilie
1 galbenus de ou
40 g de zahar tos ( 2 linguri )

MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas adanc, ciocolata si untul se topesc pe aragaz. Cand s-au topit complet se dau deoparte.
Intr-un castron se amesteca 70 de grame de zahar si cele trei oua, se bat bine si apoi se adauga faina, praful de sare si o lingurita esenta de rom. Cand amestecul s-a omogenizat se incorporeaza si ciocolata topita. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu putina faina sau hartie de copt. ( 20 cm)
Intr-un bol separat, se amesteca cele 40 g zahar, branza, galbenusul si esenta de vanilie. Cu ajutorul unei lingurite, se pune neuniform amestecul de branza si se amesteca din loc in loc, pentru a obtine un efect dragut.
Tava se baga la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 grade ( 4 pe gaz ).
Se lasa sa se raceasca in forma cel putin 15 minute inainte de servire.
Sa aveti pofta !

No comments:

Post a Comment